Ida Tast

Den danske designer Ida Tast er uddannet designingeniør. Over lang tid, har hun opbygget en passion for den danske designtradition. Denne interesse gjorde, at hun selv begyndte at designe møbler. Hendes filosofi bygger på, at nyt design ikke altid behøver at være fuldstændig nyskabende, det kan være lige så udfordrende at give en gammel designidé et nyt twist. Moden har det med at gentage sig og derfor er det yderst spændende, at se tilbage på hvad designere lavede før i tiden.

 

Ida forklarer: ”Det er vigtigt at produkter udstråler kvalitet og godt håndværk, for at give dem berettigelse blandt andre møbler. Kvalitet i et produkt er, at det dækker en forbrugers behov, men der skal altid være plads til det smukke. Skønhed er meget individuelt, men for mig handler det om enkelt udtryk, genkendelighed og gennemtænkte detaljer.”

BEMULUKO – BETTINA KOFOD 

Med sin brede spændvidde, og erfaring, besidder den danske designer Bettina Muss Kofod en medfødt sans for proportioner, komposition og det koreografiske samspil imellem materialer. Designfilosofien bag hendes hjernebarn bemuluko, bunder i et globaliseret perspektiv på den danske design traditions placering i verdenen, som en central spiller i de nyere nordiske tendenser. Fordybelse og kvalitet frem for kvantitet er topprioriteret, samt et ønske om indlysende praktisk skønhed selv i de små ting.

 

Bettina fortæller: ”De ting vi erhverver os er blot rekvisitter på vores livs scene, og vi er vores egne scenografer. Hvis et objekt skal ind i billedet må det kontribuere noget til sammenhængen – hvad enten dette er evnen til fyldestgørende at opfylde en specifik praktisk funktion eller blot være en betagende adspredelse for øjets blik. Det spændende er når man kan skabe et møbel der favner begge disse egenskaber, samt med sin konstruktionsmæssige kvalitet har potentiale til at gøre det i generationer.” 

FORMEL WOOD’s får snart tilknyttet flere designere..