Historie

FORMEL WOOD er grundlagt i 2014. Vi er et dansk design og møbel brand, som er dedikeret til at skabe bæredygtige, miljøvenlige og eksklusive møbler.

 

”Jeg ville lancere et brand, som havde en stærk mission om at skabe tidsløse, unikke og smukke designs, som er baseret på en etisk tankegang. FORMEL WOOD kombinerer eksklusive møbler med arbejdsmetoder der støtter de klassiske håndværksmæssige dyder, de lokale arbejdere, samt miljøet”. – Jacob W. Jeberg, Grundlægger 

Træet

FORMEL WOOD ser træet som en essentiel del af livet. Træerne er en vigtig del af vores samfund. De skaber et smukt og æstetisk miljø, som forøger kvaliteten af vores dagligdag.

 

Træer er bade smukke og majestætiske på deres egen unikke måde – ligesom diamanter, findes der ikke to træer som er ens – åre, farve og det naturlige spil i træet er forskelligt fra hinanden, hvilket gør hvert enkelt møbel fra FORMEL WOOD unikt.

 

FORMEL WOOD’s filosofi er, at “design, kvalitet og bæredygtighed skal gå hånd-i-hånd.” Det er vigtigt at respekterer den naturlige del af træet, udnytte træets fulde potentiale og funktionalitet, men også huske at give tilbage til ”moder natur” i form af plantning af nye træer. På denne måde kan vi skabe etisk værdi samtidig med, at vi støtter miljøet og hjælper naturen videre.

Håndværket

FORMEL WOOD er grundlagt i en stærk tro på; godt håndværk og en lille produktionsserie kan gå hånd-i-hånd, og samtidig sørge for en høj kvalitets standard, til en fornuftig pris.

 

Vi kombinerer traditionel håndværks teknikker for herved, at kunne producere langtidsholdbare møbler. Vi benytter os udelukkende af materialer og produktionsmetoder, som er miljøvenlige overfor “moder jord”. En del af vores produkter er udelukkende håndlavede og der er herved kun brugt simple værktøjer i fremstillingsprocessen.

 

FORMEL WOOD’s mission er, at spille en vigtig rolle i den fortsatte fornyelse af møbeldesign. Ved vores samarbejde med lokale møbelsnedkere i Java og Bali, sikre vi, at de har en stor indflydelse på hvordan kvaliteten udtrykker sig på vores håndlavede møbler.